Våre rengjøringsmetoder

De fleste som eier en eller annen form for eiendom har utført ulike former for vedlikehold. Deriblant hører det med at man innimellom må vaske fasadene, gårdsplassen eller fjerne mose fra taket. Fra faghold blir det anbefalt å vaske huset en gang i året.

Høyt vanntrykk direkte på fasader, takstein og terrassebord er ikke å anbefale. Vann trenger inn og kan forårsake betydelige skader. Skal du male fasaden i ettertid, bør du vente kanskje i flere uker for at underlaget skal tørke ferdig.

Sopp, alger og mose angriper alle typer materiale. For å øke levetiden må bygningsmassen vedlikeholdes.

Vi har sammen med Fred Thorkildsen i bedriften Orstad Gulv & Renhold AS (OGR) fra Rogaland saumfart alle ulike metoder for å få et best mulig resultat. Samarbeidet førte til dannelsen av Fasadevask1 AS www.fasadevask1.as

Krav i våre undersøkelser var:

  • Vaskemetoden må ikke forårsake skader på underlaget.
  • Det må være effektivt.
  • Det må være miljøvennlig.

Etter mye forskning og søk i inn- og utland fant metoden vi mener tilfredsstiller alle disse kravene. Svaret kom fra en godt utprøvd og effektiv metode fra USA, kalt «Soft wash». Vi har gjennomført grundig opplæring i metoden etter kurs i USA.

Metoden er nå godt utprøvd av oss i Norge siden 2017, og vi får fantastiske tilbakemeldinger på jobbene vi utfører.

Og hva er så hemmeligheten for å unngå skader på underlaget, samtidig som det er svært effektivt og miljøvennlig?

For det første må det ikke benyttes høyt vanntrykk direkte på underlag som kan ta skade. For det andre så må alger, sopp og mose drepes med kjemikalier som ikke skader naturen.

Hvis det kun vaskes med vann eller milde kjemikalier, vil sporstoffer etter alger og svertesopp overleve og snart blomstre opp igjen. Røtter fra mosen som graver seg ned i taksteinen dør ikke. Selv om taket ser bra ut etter å ha skrubbet og vasket det, er det bare en kortvarig glede.

Ved å ta livet av mosen og hele rotsystemet, vil det gå betydelig lengre tid før den starter sin nedbrytningsprosess igjen.

Vi benytter produktet «Viking f1» som er fremstilt av OGR og produseres i Sandnes i Rogaland. Det er 100 % biologisk nedbrytbart og dreper nærmest øyeblikkelig alger, sopp og mose. Når virkningen avtar, omdannes «Viking f1» til saltvann, og er ikke skadelig for miljøet.

«Viking f1» er så effektiv at svertesopp fordunster, grønnalger forsvinner og mosen endrer farge og dør. Etter behandlingen benyttes vann med lavt trykk for å vaske flatene rene.

«Viking f1» er like effektivt på alle typer underlag som er angrepet av alger, sopp og mose.

Når vi har utført oppdraget, vil du som mange andre kanskje oppleve at du kan utsette malingen et par år til. En ren og pen gårdsplass er besøkendes førsteinntrykk. Forleng takets levetid med mange år med vår mosesanering.

Vi i Fasadevasken hjelper deg mer enn gjerne med å få et velstelt, rent og pent hus. Overlat jobben til oss.

%d bloggere liker dette: